Indonesie
19 dagen kleurrijk en exotisch Java en Bali

Tijdens deze indrukwekkende rondreis maakt u kennis met de cultuur, de natuur én de agrarische sector zo typisch voor Java en Bali. Op elk eiland wordt u telkens weer verrast door de vriendelijke bewoners met eigen gewoonten en gebruiken. Op Java bezoekt u prachtige tempels, vulkanen en ervaart u drukte in de steden en rust op het platteland. Onderweg door het binnenland van Java ziet u koffie- suikerriet- en cacaoplantages aan u voorbijtrekken. Bali staat bekend als een tropische strandbestemming. Maar het eiland biedt zoveel meer! Kilometers lange rijstvelden, een groen en bosrijk binnenland en afwisselende flora en fauna. Kortom, een reis om niet snel te vergeten!

Het reisprogramma

Maandag
Vertrek naar Jakarta
Vanaf Schiphol vliegt u naar de hoofdstad Jakarta waar we de volgende dag aankomen.
Dinsdag
Aankomst
We komen aan in een  geheel andere wereld en zijn nu in de ‘Gordel van Smaragd’. Na aankomst in Jakarta worden we opgewacht en gaan we naar ons hotel in de stad voor een verblijf van twee nachten
Woensdag
Stadstour Jakarta
Vanmorgen maken we een uitgebreide stadstour door de hoofdstad met onder meer het Merdaka Presidentieel paleis en het oude stadsdeel Batavia met zijn Nederlandse invloeden. Vervolgens naar de Sunda Kelapa, de oude haven waar vaak de vrolijk geschilderde Buginese boten uit Sulawesi liggen. Natuurlijk maken we ook een stop bij de Pasar Ikan, de oude vismarkt. De middag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Wat dacht u van een ritje per taxi naar het Ereveld Menteng Pulo waar Nederlandse en Indonesische slachtoffers van  WO11 en daarna geëerd worden. Uw reisleider kan dit voor u regelen.
Donderdag
Bogor en Bandung
Na het ontbijt verlaten we Jakarta en gaan naar Bogor, voorheen Buitenzorg genoemd. We bezoeken de Kebun Raya, de botanische tuinen, met meer dan 15.000 planten, 50 vogelsoorten en lotusvijvers. In de kassen zijn kleurrijke orchideeën te zien. We reizen verder over de Puncak pas, een prachtige route langs vele theeplantages. Aan het einde van de middag aankomst in Bandung waar we drie nachten verblijven
Vrijdag
Stadstour Bandung en Saung Angklung Udjo
Bandung is een bijzondere stad met veel art deco architectuur. Dat vinden we terug in prachtige gebouwen uit het Nederlandse koloniale verleden. We maken een stadstour per lokale bus langs de vele hoogtepunten van de stad. Vanmiddag wacht een bezoek aan Saung Angklung Udjo, de beroemde muziekschool, waar kinderen bamboe instrumenten bespelen en er is zang en traditionele dans. 
Zaterdag
Tangkuban Perahu vulkaan, theefabriek en warmwaterbronnen
Ten noorden van Bandung ligt de Tangkuban Perahu vulkaan met een hoogte van 2076 meter. We bewonderen het schitterende uitzicht  rondom de vulkaan. Onderweg wordt er een stop gemaakt op de fruitmarkt van Lembang. ’s Middags worden we ingewijd in het hele proces van theeblaadjes tot verpakte thee op een theeplantage bij Sari Alter. Meer weten over deze omgeving? Lees dan het boek ‘Heeren van de thee’ van Hella Haase. De dag wordt afgesloten bij Ciater waar minerale warmwaterbronnen direct gevoed worden door de omringende vulkanen.
Zondag
Treinreis naar Yogyakarta
Op het treinstation van Bandung stappen we in de trein (executive klasse) voor een mooie reis door een groen heuvelachtig landschap met uitzicht op kleine akkerbouwbedrijven en dorpjes. Deze dag krijgen we een lunchpakket mee om in de trein te nuttigen. De aankomst in Yogyakarta is in de loop van de middag waar we worden opgewacht en gaan we naar ons hotel. We verblijven hier drie nachten.
Maandag
Borobudur en Kota Gede
’s Morgens vertrekken we bijtijds. Het beroemdste tempelcomplex van Indonesië is de Borobudur, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische monument ter wereld, gebouwd als een grote stoepa. De stoepa’s liggen op negen terrassen boven elkaar die de weg van onder naar boven vertegenwoordigen welke een boeddhist moet afleggen om tot slot opgenomen te worden in het Nirvana. Vol indrukken keren we terug naar Yogyakarta. Na de lunch wacht ons Kota Gede. In deze wijk zijn gebouwen in stijlvolle architectuur met talloze winkeltjes van ambachtslieden in een doolhof van straatjes. We zien hoe van een stuk zilver prachtige kunstwerken en sierraden worden gemaakt en bezoeken een batikfabriekje. Na het diner gaan we naar een voorstelling in het Purawisata theater. De Ramayana balletvoorstelling is met gamelan muziek, dans, prachtige kostuums en drama. Het beeldt een liefdesverhaal uit over de prins Rama en zijn vrouw Sita.
Dinsdag
Het tempelcomplex Prambanan
Prambanan is een indrukwekkend hindoeïstisch tempelcomplex met prachtige reliëfs en versieringen. Er zijn vele tempels, gewijd aan belangrijke figuren uit het Hindoeïstische geloof zoals Shiva, Vishnu en Brahma. We nemen op het terrein uitgebreid de tijd om rond te dwalen en foto’s te maken. Na de lunch keren we terug naar ons hotel in Yogyakarta. De middag is om even heerlijk uit te rusten.
Woensdag
Kraton van Yogyakarta en nachttrein naar Malang
De ommuurde kraton van Yogyakarta is het paleis van de sultans en bestaat uit meerdere paviljoens. Het is een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse hof-architectuur. Met een lokale gids ziet u onder meer de Gouden troonzaal, prachtige houtsnijwerken, de ontvangsthal met marmeren vloer en een klein museum. Indien geopend zien we ook Taman Sari, het waterpaleis in de kraton met prachtig aangelegde  tuinen, zwembaden en een groot meer. In de loop van de avond gaan we naar het treinstation waar we de nachtrein in de executive klasse naar Malang nemen. U beschikt over een verstelbare vliegtuigstoel (geen bed). 
Donderdag
Malang
Rond ontbijttijd komen we aan in Malang waar we worden opgewacht. Transfer naar het hotel in het nabijgelegen Batu waar we drie nachten verblijven. Na een rustige ochtend gaan we ’s middags een kleine melkfabriek bezoeken waar boeren uit de omgeving hun melk brengen voor verwerking.
Vrijdag
De appels van Malang
Malang wordt ook wel de appelstad genoemd. We gaan vanmorgen een appelteler bezoeken en krijgen uitleg over de teelt van appels. Ook bezoeken we de fabriek waar de appels verwerkt worden.  Vanmiddag kunt u even rustig aan doen en genieten van de kleurrijke omgeving.
Zaterdag
Agrarische bezoeken rond Batu
Batu ligt op een hoogte van 800 meter in een heuvelachtig landschap. Het klimaat is ideaal voor verschillende agrarische ondernemingen zoals groenten, fruit, melkvee en appels. We bezoeken verschillende desa’s en kampongs, een klein omheind erf met een verzameling woningen en maken kennis met de agrarische activiteiten van de families welke hier wonen. 
Zondag
Binnenlandse vlucht naar Bali
Vanaf Surabaya reizen we met een binnenlandse vlucht naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. We worden hartelijk welkom geheten en gaan we naar ons hotel bij Kuta voor een verblijft van vier nachten.
Maandag
Het mooie binnenland van Bali
In Batubulan wonen we een voorstelling bij van de beroemde Barong dans. In het dorpje Mas zien we de bijzondere houtsnijwerken en in Celuk bewonderen we fijne zilver- en goudwerken bij een smidse. Na een stop in Ubud genieten we bij Kintamani van de prachtige uitzichten over Batur vulkaan en het gelijknamige meer. Op de terugweg wandelen we door de schitterende gelegen rijstvelden van Tegalalang.
Dinsdag
Monkey Forest, Tanah Lot en Uluwatu
In het begin van de middag gaan we naar Alas Kedaton Monkey Forest bij Tabanan. In het hart van het bos ligt de tempel Pura Bukit Sari met rondom honderden apen die hier vrij leven. In het bos staan gigantische nootmuskaatbomen waarin hoog in de toppen vleermuizen hangen. Bali heeft zeven zee tempels en vanmiddag gaan we er twee bezoeken. Tanah Lot tempel is gebouwd als een ode aan de god van de zee. De Uluwatu tempel is gebouwd op een klif 100 meter boven de zee en biedt een schitterend uitzicht over de Indische Oceaan. Bij zonsondergang kleurt de tempel in fel rood licht en is heel fotogeniek. Het diner gebruiken we in een lokaal restaurant.
Woensdag
Vrije dag
Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Zin om op pad te gaan? Uw reisleider heeft verschillende tips.
Donderdag
Koffer inpakken en vertrek
U kunt in alle rust uw koffer inpakken en alle tijd nemen. In de loop van de middag gaan we naar de luchthaven waar we beginnen aan de terugreis.
Vrijdag
Thuiskomst
Na aankomst op Schiphol neemt u afscheid van uw medereizigers en gaat u, vol prachtige indrukken,  huiswaarts.
Inbegrepen
  • Vliegticket  Amsterdam – Jakarta en Denpasar – Amsterdam
  • Binnenlandse vlucht Surabaya – Denpasar
  • Transfers luchthaven – hotel v.v.
  • Luchthavenbelastingen- en brandstoftoeslagen
  • Reis per touringcar tijdens de hele reis
  • Treinreis Bandung- Yogyakarta en Yogyakarta en Malang
  • 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
  • Volpension m.u.v. lunch dag 1, 16, 17, 18  en 19
  • Alle excursies zoals in het programma beschreven
  • Inclusief entreegelden
  • Plaatselijke gids
  • Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
  • Eigen reisleiding van Agro Reizen
Prijzen en vertrekdata

Vertrekdatum: maandag 3 maart 2025

Vroegboekkorting tot en met 31 december:
€ 150!

Van: € 4.145,-
Voor: € 3.995,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon, exclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en eventuele toeslagen.

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. In de hotels wordt  u met een prima verzorging verwend.

Niet inbegrepen
  • 1 persoonskamer
  • Lunch dag 1, 16, 17, 18 en 19
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • ANVR boekingskosten € 25 per factuur
  • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
  • SGR Consumentenbijdrage €5  per persoon
Extra te reserveren

1 persoonskamer € 599,-

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 28 dagen voor vertrek.

Bijzonderheden bij deze reis

Geldig paspoort met minimaal 1 lege pagina (welke bij vertrek uit Indonesië nog 6 maanden geldig moet zijn)

Toeristen visum bij aankomst in Jakarta op de luchthaven, kosten Rp 500.000 (circa € 30,-), ter plaatse af te rekenen. Omdat u bij deze reis binnenkomt op de luchthaven van Jakarta kunt u er ook voor kiezen om vóór vertrek een E-VOA (Electronic Visum On Arrival) aan te schaffen via de website van de Indonesische overheid https://molina.imigrasi.go.id/. De prijs is eveneens IDR 500.000 en kan met een creditcard betaald worden (Mastercard, Visa of JCB)