Het boerenland rondom Valencia
Het reisprogramma
Maandag
Vertrek vanaf Amsterdam naar Valencia. Na aankomst wordt u verwelkomt door de Nederlandstalige vertegenwoordiger van Agro Reizen ter plaatse. Transfer naar uw hotel waar u met een welkomstdrankje ontvangen wordt. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ’s middags al kennismaken met het gezellig centrum van Valencia. We verblijven vier nachten in Valencia.
Dinsdag
Vanmorgen bezoeken we een melkveebedrijf met voornamelijk Holsteiner koeien. Aansluitend brengen we een bezoek aan een particuliere Citrusplantage, al vele generaties in handen van dezelfde familie. De chique villa op het landgoed, waar de familie woont, wordt omgeven door verschillende Citrus- en palmbomen. Na een wandeling over het landgoed met uitleg genieten we van een proeverij met ´almuerzo’ (hapjes). Tot slot van deze mooie dag brengen we een bezoek aan het centrum van Valencia met een aantal markante bezienswaardigheden onder meer het Turiapark en de futuristische bouwwerken van ‘de stad van de kunst en wetenschappen’.
Woensdag
Bijtijds bezoeken we de overdekte markthal van Valencia. Hier worden allerlei lokale producten aangeboden zoals vis, groenten, citrusvruchten, hammen en kazen. Paella is het bekendste gerecht van Spanje. De rijst voor de paella komt uit het gebied rondom Valencia. Ten zuiden van de stad ligt het enorme Albufera meer welke deels is drooggevallen maar een paar keer per jaar onder water wordt gezet voor de rijstteelt. Dat water maakt het gebied interessant voor trekvogels die er massaal neerstrijken. In februari wordt er volop gewerkt om het land klaar te maken voor het nieuwe seizoen. We bezoeken een grote rijstfarm te midden van de rijstvelden. Hier krijgen we uitleg over de rijstcultuur en ook over het waterbeheer en het irrigatiesysteem. Uiteraard wordt er paella gemaakt, zoals het hoort op een houtvuur, en nipt u aan ‘licor de arroz, een rijstlikeur. Ook maken we een boottocht over het meer.
Donderdag
Fietstocht door de Horta
Valencia is omgeven door de ‘Horta’, een enorm tuinbouwgebied dat haar bestaan dankt aan vruchtbare gronden en een eeuwenoud irrigatiesysteem. Op de fiets verkennen we dit bijzondere landbouwgebied. Door het vlakke landschap, veelal over fietspaden, zien we de oude boerderijen, kleine en grotere percelen en een veelvoud aan gewassen die vooral in de stad en lokale restaurant afgezet worden. Op het programma staan diverse bezoeken met uitleg over de gewassen door een lokale gids. Een bijzonder gewas in de Horta is ‘Xufa’ (aardamandelen). Een bijzonder gewas in de Horta is ‘Xufa’ (aardamandelen), waarvan het lokale drankje ´Horchata´ wordt gemaakt. Op het programma staat ook een bezoek aan een ´Mas´, een traditionele boerderij en landgoed. Tegenwoordig worden hier organisch geteelde groenten verbouwd, vooral bestemd voor de Noord Europese markt. Een schaapskudde zorgt voor het begrazen en bemesten van de akkers en het omliggende bos- en heidegebied. Na een picknick op het landgoed fietsen we via de Horta en het kilometers lange Turia Park (een voormalige rivierbedding) in Valencia terug naar het hotel.
Vrijdag
Artisjokken, Truffels en Johannesbroodboom, Peniscola
Vandaag vertrekken we naar het noorden. Als eerste maken we kennis met de teelt van Artisjokken bij de plaats Benicarló. We wandelen over de velden en krijgen uitleg over het hele proces van de teelt. Dan maken kennis met de zwarte truffel, een van de duurste eetbare paddenstoelen ter wereld. Truffels kunnen niet echt gekweekt worden maar je kunt de natuur wel een handje helpen. Hoe meer truffeleikjes geplant worden des te groter is de kans truffels onder de grond te vinden. We krijgen op een truffelboerderij uitleg over de oogst van de zwarte truffel. Verder maken we kennis met een typische boom van deze streek, de Johannesbroodboom. De peulen van deze boom werden ooit als veevoer verkocht. Tegenwoordig worden de peulen voor veel geld verhandeld en in allerlei hoogwaardige producten verwerkt zoals voedingsmiddelen, cosmetica en medicijnen. Dan bereiken we het aan de kust gelegen vestingstadje Peñiscola, waar we overnachten.
Zaterdag
Vanmorgen een rustige start en alle tijd voor een strandwandeling of een bezoek aan het kasteel van Peñiscola. Dan gaan weer op pad en bezoeken een 16eeeuwse olijfolie molen te midden van boomgaarden met olijfbomen. vervolgens weer terug naar Valencia. In de loop van de middag is hier alle tijd om nogmaals te genieten van deze mooie stad. Overnachting in Valencia.
Zondag
Transfer naar de luchthaven en na deze afwisselende reis door agrarisch Spanje keert u huiswaarts.
- Vliegticket Amsterdam –Valencia v.v.
- Transfer vliegveld – hotel v.v.
- Luchthaven- belastingen en brandstoftoeslagen
- vervoer per touringcar tijdens de gehele reis
- 2 persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels
- Volpension m.u.v. lunch dag 1 en 7
- Alle excursies zoals in het programma beschreven inclusief entreegelden
- Plaatselijke gids
- Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
- Eigen reisleiding van Agro Reizen
Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse 3+/ 4 sterren met vier nachten Valencia, een nacht in Peñiscola en de laatste overnachting is weer in Valencia. Uw kamer beschikt over bad of douche en toilet en is bereikbaar per lift. In het hotel in Valencia zijn Wifi, een restaurant en bar aanwezig.
Vertrek: maandag 10 februari 2025
Vertrek: maandag 17 februari 2025
€ 1799,-
Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon, exclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en eventuele kortingen.
- 1 persoonskamer
- Lunch dag 1 en 7
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- ANVR boekingskosten € 25 per factuur
- Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
- SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon
Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringtermijn: 28 dagen voor vertrek.
- U vliegt met Transavia of KLM
- Geldig paspoort of Europese identiteitskaart (geldig gedurende de gehele reis)